Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

Wie is de beste detective? (Johannes 20:1-18)

Kennen jullie Baantjer, Midsummer Murders of een andere detectiveserie? En heb je de tv wel eens aangezet terwijl één van die series al vijf of tien minuten bezig was? Bij Baantjer duurt het dan een kwartiertje voordat je weet waarover het gaat. Maar bij Midsummer Murders kun je beter een boek gaan lezen … dat haal je niet meer in! En ken je het gevoel om nèt te laat te komen op een plek waar iets belangrijks gebeurde? Dat is hier ook het geval.

 

Laten we het verhaal induiken. We arriveren op de plaats van het delict, de ‘crime-scene’. Het is donker, Maria Magdalena is gelukkig niet alleen. Ze komt bij het graf van Jezus om te rouwen. Maar wat ziet ze? De steen is weg, het graf ligt open! Ze neemt de tijd niet om beter te kijken, maar spurt onmiddellijk naar haar vrienden. Hijgend roept ze: “Ze hebben het lichaam van Jezus weggehaald! Waar is het?”

Daarna komt Petrus bij het graf aan. Hij is de betere detective van de twee. Hij gaat het graf binnen en je zou je kunnen voorstellen dat hij zijn vergrootglas pakt. Hij kijkt goed en ziet de linnen doeken. De details ontgaan hem niet: hij ziet de doek die het gelaat van Christus bedekte netjes opgevouwen liggen.

Vervolgens gaat ook Johannes het graf binnen. Over Petrus wordt er geschreven dat hij de feiten en de details zag. Maar van Johannes staat er dat hij zag en geloofde. Wat hij dan op dat moment precies geloofde, wordt niet verder duidelijk gemaakt. Het is niet waarschijnlijk dat hij alles in één keer snapte, maar hij beseft toch dat er hier iets heel bijzonder aan de hand was: Jezus was opgestaan uit de dood! Later, en dan vooral met Pinksteren, zouden alle puzzelstukjes op hun plaats vallen.

 

 

Normen & Waarden: Wees een detective: onderzoek het verhaal en .... geloof!

 

Vraag: Hoe verklaar jij het lege graf?

 

Bijbelvers: "Hij is hier niet, want Hij is opgewekt!" (Mattheüs 28:6)

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!