Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

De verloren zoon (Lucas 15)

De eerste zoon die de vader verliet, door opzettelijk te doen wat de vader niet wilde, was Adam. Een groot verschil met de gelijkenis in Lucas 15 is dat Adam, en eigenlijk heel de mensheid, niet teruggekeerd is naar de Vader, maar nog steeds leeft in die varkensstal. Wat een geluk dat God op de uitkijk blijft staan. Hij laat de mensen niet los! God wacht op jou! Maar keert de mens daardoor terug? Zijn volk, Israël, liep zelfs andere goden na. En toch bleef God altijd hoopvol op de uitkijk staan. Hij hielp en redde telkens zijn volk Hem aanriep.

De gelijkenis verwijst ook naar een andere, niet genoemde Zoon: Jezus Christus. Hij heeft vrijwillig zijn Vader verlaten! Hij vroeg zijn erfenis niet op, maar gaf ze op! Hij verloor Zijn Vader om de mensen, deze andere verloren zoon, te redden. Hij vond de verlorenen en bracht hen terug naar de Vader. Hij deed dit op een heel bijzondere wijze: door te sterven aan een kruis.

De Vader stond Hem en de verloren zonen op te wachten. Ook op diegenen die nu nog achterblijven, wacht de Vader. Voor allen die tot God willen gaan, is er net zoals in de gelijkenis, een groot feest bereid! En er zijn nog zoveel verloren zonen. Misschien ben jij er één? Of ben je meer de zoon die liever thuisblijft? Je hebt wel de christelijke regeltjes gevolgd, maar bent de liefde van de Vader vergeten! Blijf niet langer achter, kom en vier mee feest en help mee de verlorenen te zoeken. Laten wij, christenen, niet thuisblijven, maar met een liefdevol hart die verloren zonen opzoeken.

 

 

Normen & Waarden: Wijs niet af wie jou nodig heeft.

 

Vraag: En hoe handel jij?

 

Bijbelvers: "Hij was nog ver van huis, toen zijn vader hem al zag. Omdat hij met hem begaan was, liep hij hem snel tegemoet, sloeg zijn armen om hem heen en kuste hem." (Lucas 15:20)

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!